Prioritati si masuri

Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 are trei prioritati si o componenta de Asistenta Tehnica. Fiecare prioritare este impartita in domenii cheie specifice, numite masuri :

Prioritatea 1: Catre o economie mai competitiva a zonei de frontiera.

Aceasta prioritate urmareste imbunatatirea performantei economice in zona de frontiera prin diversificarea si modernizarea durabila a economiei  de granita.

1.1 Imbunatatirea productivitatii si competitivitatii in zonele urbane si rurale.
1.2 Dezvoltarea de initiative de cooperare in domeniul transportului, al infrastructurii de frontiera si retelelor de energie.

Prioritatea 2: Mediu si pregatirea pentru situatii de urgenta.

Aceasta prioritate urmareste dezvoltarea de solutii pe termen lung la problemele de mediu din zona de granita, in special acele probleme asociate cu situatiile de urgenta unde o abordare coordonata este esentiala.

2.1 Rezolvarea in comun a unor aspecte de mediu, inclusiv pregatirea pentru situatii de urgenta.
2.2 Managementul resurselor de apa si al deseurilor.

Prioritatea 3: Promovarea activitatilor people to people.

Aceasta prioritate urmareste promovarea unei bune interactiuni intre oameni si intre comunitatile  din zona de frontiera.

3.1 Sprijin pentru administratia locala si regionala, pentru societatea civila si comunitatile locale.
3.2 Schimburi culturale, sociale si in domeniul educatiei.

Asistenta Tehnica.

Aceasta componenta  va sprijini implementarea eficienta si eficace a programului atat din punct de vedere tehnic si administrativ, cat si prin asigurarea unei participari cat mai largi din partea publicului. Asistenta tehnica  cuprinde doua componente principale:

1. Managementul si implementarea programului
2. Publicitate si informare

Pentru a va forma o parere mai clara despre ce fel de proiecte pot primi finantare in cadrul fiecarei masuri mentionate mai sus, va invitam sa descarcati  Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

mapa

Return to Top ▲Return to Top ▲