Prezentare generala

Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 (Programul Ro-Ua-Md) este finantat de Uniunea Europeana prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat.

Programul isi propune crearea unei punti de legatura intre cele trei state partenere, cu scopul sustinerii comunitatilor din zonele de frontiera in gasirea unor solutii comune la problemele similare cu care acestea se confrunta.
Prin intermediul acestui program, autoritatile locale si alte organizatii din zonele de frontiera sunt incurajate sa colaboreze in vederea dezvoltarii economiei locale, rezolvarii anumitor probleme legate de mediul inconjurator si pentru intarirea pregatirii pentru situatii de urgenta. Programul promoveaza, de asemenea, o mai buna interactiune intre comunitatile din zonele de granita.

Contributia UE la Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este de 126,72 M€3, iar statele participante in program co-finanteaza cu minimum 11,4  M€.

Programul  se caracterizeaza prin anumite elemente specifice, cum ar fi: aria eligibila, prioritati si masuri eligibile pentru finantare, tipuri de proiecte, tipuri de beneficiari etc.

Return to Top ▲Return to Top ▲