14 і 15 листопада в Брюсселі відбулося Засідання для завершення програм, фінансованих Європейським Союзом через Європейський інструмент сусідства та партнерства (ЄІСП), а також для запуску нових програм, що фінансуються Європейським інструментом сусідства (ЄІС).

Учасники із країн-партнерів в програмах та Європейської комісії, підкреслили переваги, які співпраця в цих рамках породила для громад, що знаходяться в прикордонних районах.

З порівняльних аналізів, представлених Європейською комісією виплило те, що Спільна операційна програма Румунія-Україна- Р. Молдова викликала особливий інтерес серед потенційних бенефіціарів фінансування, знаходячись на другому місці (із 16 програм), за кількістю поданих заявок. Крім того, помітний результат був отриманий програмою з точки зору участі країн-партнерів (які не є членами ЄС) в проектах. Спільна операційна програма Румунія-Україна- Р. Молдова є найбільш збалансованою у цьому відношенні.

Що стосується Програм, що фінансуються Європейським інструментом сусідства (ЄІС), тепер прикладаються зусилля на рівні Європейської Комісії та країн-партнерів підписати Фінансові Угоди, двосторонні документи між Європейською Комісією та країнами-партнерами (які не є членами ЄС), як являють собою основу для впровадження цих програм та встановлюють відповідальності органів цих країн.

Return to Top ▲Return to Top ▲