26-го вересня в Яссах відбулася щорічна конференція Програми Румунія-Україна-Республіка Молдова. В ній брали участь гості трьох партнерських держав та Європейської комісії.

В промовах представники делегацій з Румунії, України та Республіки Молдови підкреслили важливість програми для розвитку хороших відносин між спільнотами, що знаходяться на кордоні трьох країн, згадуючи про серію важливих проектів для цього регіону, як з точки зору економічного розвитку, так і з культурного розвитку та збереження історичної спадщини. Також, була підкреслена перевага яку має формула фінансування, що основана на партнерстві, завдяки підтримки, яку можуть надати організації з Румунії, як держава – член ЄС, партнерам, що знаходяться на початку впровадження проектів з європейським фінансуванням. Представник Європейської Комісії оцінив зусилля структур управління програми що були успішними до сьогодні, еволюція програми вважається позитивною.

Спільний Орган Управління представила публіці досягнення Програми останнього року, з яких відзначуємо: контрактація наявних фондів на 100 % та реалізація оплат до проектів на 50 % з загальної суми виділеної для програми. Також, бенефіциари трьох основних проектів інфраструктури в стадії реалізації (East Avert, Трубопровід Ясси-Унгені і проект SMURD) і лідер проекту people to people написали в журналі стадію реалізації проектів, що впроваджуються, їхні головні цілі та додану вартість для спільнот з області Програми.

Також, представник Міністерства регіонального розвитку та державного управління, структура яка надаватиме хостинг Органам Управління майбутніх програм співробітнитства у цих кордонах в період 2014-2020, представив учасникам інформації щодо їхньої двосторонньої структури (Румунія-Україна та Румунія-Республіка Молдова), область програм та приблизні виділенні кошти.

Матеріали представлені на конференції можна розвантажити тут.

Фото конференції

Return to Top ▲Return to Top ▲