традицію, започатковану минулого року в Галаці та Одесі, подія  цього року була адресована широкій публіці. Так, в першій половині дня, проводилася прес-конференція, у якій брали учсть представники Спільного Органу Управління та Национальних Органів з країн, що брали участь в програмі. Майже 30 журналістів з Румунії, України та Молдови отримали інформацію про «День Европейської Співпраці», про етап реалізації програми и про перспективи співпраці в наступному програмному періоді 2014 – 2020 рр.

          

 

В другій половині дня,  в сквері  Театру Опери та Балету « Марія Бієшу» в Кишиневі широка публіка мала можливість побачити частину досягнень проєктів, які були реалізовані або реалізуються завдяки європейському фінансуванню ENPI через Спільну Операційну Програму Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007 – 2013 рр, на виставці проектів, в якій брали участь бенефіциари і партнери з всіх трьох країн, які є учасниками програми. На відкритті цієї виставки, взяли участь Його Високоповажність Пан Піркка Тапані Тапіола, Голова Делегації Европейської Комісії в Кишиневі, Його Високоповажність Пан Маріус Лазрка, Посол Румунії в Республіці Молдова, представники Національних Органів Румунії, України та Респбліки Молдова, а також, широка публіка.

В кінці дня, святкування «День Европейської Співпраці» зібрало близько 500 осіб різного віку, щоб разом насолоджуватися концертом Дари, Паши Парфенія і групи Deepcentral.

Return to Top ▲Return to Top ▲