Спільна Операційна Програма «Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013 р.р.» завершилась. Її закриття було відзначено трьома конференціями, організованими в країнах-партнерах, а саме в Кишиневі та Чернівцях, 22 жовтня та в Сучаві 24 жовтня цього року.

Спільний Орган Управління разом зі Спільним Технічним Секретаріатом Програми «Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013 р.р.» організували в кожній країні-партнері по конференції для представлення балансу Спільної Операційної Програми «Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013 р.р.»

Через 140 проектів, що фінансувалися за програмою та для яких було виплачено близько 107 мільйонів євро (європейські фонди), були здійснені інвестиції в транспортну інфраструктуру прикордонних районів, енергетичні мережі, управління водними ресурсами і відходами та в підготовку до надзвичайних ситуацій. Також, були профінансовані проекти щодо співпраці між університетами, науково-дослідними інститутами та місцевими органами влади чи підприємствами, підготовки до професійної реконверсії, розробки рішень для модернізації сільського господарства.

Частина великіх проектів, що фінансуються тристоронньою програмою, будуть і надалі продовжені за європейським фінансуванням, наданим новим двостороннім програмам, Румунія-Україна та Румунія-Республіка Молдова, на період 2014-2020 років.

У подіях взяли участь більше 200 представників місцевої і центральної влади з трьох країн та Європейської Комісії, бенефіціарів фінансування, засобів масової інформації та інших учасників, залучених до реалізації програми.

Спільна Операційна Програма «Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013 р.р.» фінансується Європейським Союзом за допомогою Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства та кофінансується країнами-учасниками програми. Внесок ЄС у програму склав 126,72 млн. Євро.

 

Return to Top ▲Return to Top ▲