Pentru al șaselea an consecutiv, Programul Operațional Comun România- Ucraina- Republica Moldova 2007-2013 sărbătorește Ziua Cooperării Europene.

În data de 13 octombrie, tinerii elevi ai Școlii de Artă „Myhaylo Ivasiuk” din Cernăuți (Ucraina) au fost implicați într-un atelier de creație. În același timp, peste graniță, elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava (România) au participat la un eveniment similar, găzduit de Muzeul Bucovinei.

Tinerii artiști au transferat în culori emoțiile adunate în filmul documentar „Suflete la frontieră” și broșura Programului, realizând desene și colaje. Astfel, ideile și gândurile lor privind Uniunea Europeană, cooperarea și rezultatele proiectelor transfrontaliere au fost transformate în artă.

La final, lucrările au fost fotografiate, având șanse de a fi incluse, împreună cu rezultatele evenimentelor organizate de alte programe de cooperare din întreaga Europă, într-un material video comun care promovează cooperarea transfrontalieră.

La evenimente au fost invitați să participe membrii Comitetului Comun de Monitorizare, Consulul României la Cernăuți, doamna Eleonora Moldovan, reprezentanți ai autorităților locale, care s-au bucurat de talentul tinerilor elevi.

Vezi fotografii:

Vezi video:

Return to Top ▲Return to Top ▲