În data de 21 septembrie 2016, Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 a celebrat Ziua Cooperării Europene la Chișinău, Republica Moldova.

Evenimentul, ajuns la cea de-a cincea ediție, s-a desfășurat în Sala Mare a Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”unde tinerii și profesorii din cadrul Centrului de Excelență în Educație Artistică ”Ștefan Neaga”, beneficiar al unui proiect de cooperare finanțat în cadrul Programului România-Ucraina-Republica Moldova, au susținut un concert dedicat Zilei Cooperării Europene.

La eveniment au participat peste 500 de spectatori care s-au bucurat de talentul profesorilor și tinerilor elevi, aplaudând piese de mare popularitate din România, Ucraina și Republica Moldova, dar și din repertoriul internațional.

Vezi fotografii

În cursul după-amiezii, Membrii Comitetului Comun de Monitorizare al Programului, împreună cu structurile de management, reprezentanți ai Comisiei Europene și în prezența E.S. Pirkka Tapiola, șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul României la Chișinău au vizitat Serviciul Vamal al Republicii Moldova, beneficiar de finanțare în cadrul Proiectului Major de Investiții IMPEFO – îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere între Republica Moldova şi România privind produsele petroliere şi alimentare. La vizită au participat reprezentanți ai presei din Republica Moldova.

Alte acțiuni locale dedicate publicului larg au fost organizate de organizații beneficiare de finanțare, cu scopul de a promova rezultatele obținute în urma proiectelor implementate și beneficiile cooperării transfrontaliere, la Odessa, Cernăuți, Soroca, Suceava, Hîncești, Iași, etc.

Vezi fotografii

Vezi filmul

Return to Top ▲Return to Top ▲