Administrația publică din districtul administrativ din Novoselytsya este beneficiarul proiectului trilateral „Creșterea siguranței activității vieții în valea Prutului”, implementat în cadrul Programului Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013. Unul dintre rezultatele proiectului este organizarea grupurilor de voluntari care urmează să fie implicate în diferite acțiuni în cadrul unor situații de urgență.

Pentru al doilea an consecutiv, grupurile de voluntari împreună cu pompieri și salvatori profesioniști s-au implicat în campania ECDay. Pe 15 septembrie, la stadionul Novolselytsya, ei au oferit performanțe profesionale și au învățat copiii (vârsta 11-12 ani) cum să acționeze în caz de urgență.

Dna Svetlana Skykuleak, care a condus organizarea acestui eveniment, a menționat:
„În timpul implementării proiectului trilateral am învățat multe lucruri de la colegii noștri din alte țări europene. Acum, copiii au învățat de la personalul calificat cum să reacționeze în diferite cazuri de situații de urgență. Au avut mult de muncă în timpul competiției care a fost organizată, dar au avut parte și de multă distracție. Împreună, am încercat să transmitem mesajul „prevenire, salvare, ajutor” cu ocazia Zilei europene de cooperare și a Zilei salvatorului.„

Return to Top ▲Return to Top ▲