25 жовтня цього року в Сучаві було проведене засідання Спільного Моніторингового Комітету Спільної Операційної Програми Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013 р.р. Члени цієї структури проаналізували дані балансу наприкінці імплементування програми, а також ситуацію з проектами, що мали труднощі у проведенні заходів.

У четвер, 25 жовтня 2018 року, у Сучаві відбулося засідання Спільного Моніторингового Комітету Спільної Оперативної Програми Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013 р.р. з метою обговорення стану імплементування програми та підготовки її офіційного закриття.

За рахунок бюджету в розмірі 126,7 млн. євро, європейські фонди, в рамках програми було профінансовано 140 проектів, через які були здійснені інвестиції в транспортну інфраструктуру прикордонних районів, енергетичні мережі, управління водними ресурсами і відходами та в підготовку до надзвичайних ситуацій. Також, були профінансовані проекти щодо співпраці між університетами, науково-дослідними інститутами та місцевими органами влади чи підприємствами, підготовки до професійної реконверсії, розробки рішень для модернізації сільського господарства.

Імплементування проектів закінчилася наприкінці 2017 року. До цього моменту, в рамках програми платежі склали приблизно 107 мільйонів євро.

Члени Спільного Моніторингового Комітету та представники центральних і місцевих органів державної влади та неурядових організацій з цих трьох держав-партнерів обговорили ситуацію з проектами, які зіткнулися з труднощами у завершенні своєї діяльності. Також, були установлени заходи, що мають бути здійснені протягом періоду 2018-2019 років для офіційного закриття операційної програми.

Міністерство Регіонального Розвитку та Державного Управління являється Спільним Органом Управління для цієї програми.

Спільна Операційна Програма Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013 р.р. фінансується Європейським Союзом за допомогою Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства та кофінансується країнами-учасниками програми. Внесок Європейського Союзу у програму склав 126,72 млн. Євро.

Return to Top ▲Return to Top ▲