Новоселицька районна державна адміністрація була бенефіціаром тристороннього проекту «Підвищення безпеки життєдіяльності населення у долині річки Прут», який було впроваджено у рамках Спільної операційної Програми Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013. Одним із результатів проекту є організація волонтерських груп, які можуть бути задіяні під час надзвичайних ситуацій.

Другий рік поспіль волонтерські бригади разом із професійними пожежниками та рятувальниками приймають участь у заходах приурочених до дня Європейської кооперації. 15 вересня на Новоселицькому міському стадіоні вони вчили дітей віком 10-12 років як необхідно діяти під час надзвичайних ситуацій.

Пані Світлана Скрикуляк, організатор заходу, зазначила: «Під час реалізації тристороннього проекту ми багато чому навчилися у наших колег з інших європейських країн. А тепер діти мали змогу дізнатися у пожежників та рятувальників про те, як реагувати на різні надзвичайні ситуації. Вони добре попрацювали під час заходу, але також добре повеселились. Усі разом, з нагоди Дня європейської кооперації та Дня рятувальника, ми намагалися надіслати повідомлення «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Return to Top ▲Return to Top ▲