Палац Манук-Бея у Хинчештах буде презентований спільноті після реставрації. Протягом підготовчого заходу під назвою “DeSântandreylaManucBey” ( Святий Андрій у Манук Бея), що відбудеться 13 грудня 2015р., у 12:00 годині в архітектурному комплексі «Манук Бей» у м.Хинчешти, Республіка Молдова буде знову представлено до уваги публіки. Захід є частиною проекту MIS-ETC 2173 «Розвиток транскордонного туризму шляхом популяризації Палацу Манук-Бея, Поховального комплексу Олени Кузи та Одеського муніципального музею приватних колекцій ім. О.В. Блещунова”.

Організатори заходу презентують результати реконструкції одного з найбільших маєтків у Молдові, відкриютьневідомідеталіщодолегендарногоМанукБеятаввечеріпалацосвітлюватиметьсяу різні кольори. Відвідувачі матимуть шанс спробувати Молдавський глінтвейн та традиційні страви.

Палац у Хинчештах представляє одну з перлин архітектури Республіки Молдова. Палац було збудовано у 19 столітті Манук Беєм Мірзояном, дипломатом і підприємцем вірменського походження. Біля10 будівель було включено до комплексу, але тільки 5 з них було збережено.

За домопомою фінансування в рамках програми Румунія-Україна-Республіка Молдова «Палац Діяча» було відновлено. До реконструкції було залучено більш ніж 60 реставраторів, з обох країн Молдови та Румунії. Палац дасть змогу використовувати музей як конференц-зали та учбові класи.Також гарантовано, що оснащення палацу меблями 19 століття доповнюватиме історичну атмомферу і відновить його колишній блиск. Більше того, одною з головних розваг буде підземні маршрути, які будуть, відкриті для туристів.

Крім того, реконструкція поховального комплексу Олени Кузи ( Васлуй, Румунія) та модернізація системи кондиціонування повітря Одеського муніципального музею приватних колекцій ім. О.В. Блещунова”( Одеса, Україна).

Return to Top ▲Return to Top ▲